2011. május 5., csütörtök

SPENOTOS GNOCCHI TEJSZINES-SONKAS MARTASSAL

SPENOTOS GNOCCHI

Hozzavalok:

80 dkg burgonya, 20 dkg spenot fozve es kicsavarva, 20 dkg finomliszt, 12 dkg daraliszt, 1 tojas, so.


A burgonyat megtisztitom, es megfozom.
Attorom, es hozzaadom a spenotot. (aprora vagva)
Hozzaadom a tojast + 10 dkg darat.
Hozzaadom a lisztet es a cipet sot.

- Osszegyurom gyorsan. 2 cm-es hengereket sodrok, amiket darabokra vagok. (kozben a sodrashoz felhasznalom a maradek dara-t)


Sos forro viben kifozom, - addig, amig a gnocchi-k feljonnek a viz felszinere + 1 perc.
____________________________________

TESZINES-SONKAS MARTAS


Hozzavalok:


5 dkg vaj
2 evokanal liszt
4 dl tej
1 dl tejszin
2 tojassargaja
1 csipet safrany
5 dkg reszelt parmezan
20 dkg gepsonka (fott, fustolt tarja is lehet)
so, orolt bors
reszelt szerecsendio


A vajat felolvasztjuk, majd a liszttel kevergetve megfuttatjuk benne.
Mielott megpurulna, a tejjel felontjuk, kevergetve surure fozzuk. 
A tejszinnel + tojassargakkal dusitjuk.

A tuzrol leveve eloszor a sajtot, majd a vekony csikokra metelt sonkat adjuk 
hozza.
Megsozzuk, megborsozzuk, es egy keves reszelt szerecsendioval fuszerezzuk.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése