2011. augusztus 8., hétfő

4 SAJTOS RIZS-PIZZA

/Pizza di riso ai 4 formaggi/



Hozzavalok:

30 dkg rizs
1 egesz tojas + 1 tojassargaja
4 fele sajt (Parmezan, mozzarella, Emental, Marvany)
olivaolaj, oregano

A rizst puhara fozzuk.
Langyosra hutjuk, es elkeverjuk benne a felvert tojasokat, valamint
kb. 5 dkg reszelt Parmezansajtot.
Egy kiolajozott pizzaformaba teritjuk, es 250 fokra bemelegitett sutoben
kb 10 percig sutjuk.
Ekkor kivesszuk, rareszeljuk az Ementali es a Marvanysajtokat,
racsipkedjuk a mozzarellat.
Megszorjuk szaritott oreganoval, disziteskent egy koktelparadicsomot
vagy fekete olivabogyot ultetunk a kozepere, es visszatesszuk a sutobe
annyi idore, hogy a sajtok megolvadjanak es kis szint kapjanak.
Koktelparadicsomos rukola salataval kinaljuk.





Rizs fozese:
Egy vastag alju inox edenyben 2-3 kanal olajat melegitunk.
A rizst atmossuk, es az olajra dobjuk, kevergetve "opalosra" melegitjuk,
(nem piritjuk!), es felontjuk annyi forro vizzel, hogy duplan ellepje.
Sozzuk, borsozzuk, belebobunk egy kis tisztitott voroshagymat, es
alacsony tuzon lefedve addig fozzuk, amig a rizs megpuhul, es beszivta
az osszes vizet.
Ekkor a hagymat kidobjuk belole.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése