2011. augusztus 28., vasárnap

HÁZI KETCHUP GYÖMBÉRREL

/KETCHUP FATTA IN CASA - CON ZENZERO/

 Hozzavalok:

2 kg paradicsom
4 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma
1 dionyi friss gyomber
4 evokanal napraforgoolaj
3 dl vorosborecet
2 teaskanal so
4 evokanal cukor vagy mez
20 szem feketebors, 2 teaskanal mustarmag
6 szem szegfuszeg, 8 szem borokabogyo

1. A paradicsomokat forrasban levo vizbe martjuk, lehuzzuk a hejat, eltavolitjuk
a csumajat, es kockara vagjuk.
A hagymat es a fokhagymat megtisztitjuk, finomra felapritjuk, a gyombert
meghamozzuk, es durvara vagjuk.

2. Az olajat megmelegitjuk, beletesszuk a hagymat, fokhagymat es a gyombert,
uvegesre paroljuk.
Hozzaadjuk a paradicsomot, nehany perc mulva az ecetet, cukrot, a sot, fuszereket.
Fedo nelkul, kozepes langon addig fozzuk, amig suru folyo pepet kapunk. (ez valtozo, hiszen
a paradicsomtol fugg, nekem kb. 50 perc volt)

3. Merulomixerrel puresitjuk, aki akarja, at is passzirozhatja - en nem tettem.
Ha kell, soval, illetve cukorral utanaizesitjuk.
Meg egyszer felforraljuk, majd az elokeszitett, tisztara mosott uvegekbe toltjuk.
A tetejere vekony olajreteget ontunk, nehogy megromoljon. Azonnal lezarjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése