2013. november 10., vasárnap

GNOCCHI CUKKINIVEL ÉS VÖRÖSMÁRNÁVAL

/GNOCCHI CON ZUCCHINE E TRIGLIE/

Szeretem a vorosmarnat, izletes hal, sokat hasznalom a konyhamban.
Grillezve, sutoben sutve, hallevesekbe es teszta ragukba hasznalom, vagy
sortesztaba megforgatva kisutom.
Ez a recept gyors es finom, gyakorlatilag 10 perc az egesz, mig kifo a gnocchi,
hiszen addigra keszen van a ragu.
Termeszetesen gnocchi helyett barmilyen tesztaval is el lehet kesziteni, a mi
kedvencunk a MEZZE MANICHE hozza.



Hozzavalok (2 szemelyre):

40 dkg gnocchi

4 db vorosmarna (lehet fagyasztott file is)
1 kis fej hagyma
2 kisebb cukkini
olivaolaj, so, 1 dl szaraz feherbor


Feltesszuk foni egy edenybe a vizet a gnocchinak.
A vorosmarnat megtisztitjuk (fejet levesszuk, ha pikkelyes, akkor a pikkelyeket
lekaparjuk) es eles kessel kifilezzuk.



Egy serpenyobe 2-3 kanal olivaolajat teszunk, es belereszeljuk a megtisztitott
hagymat, kisse megfuttatjuk, hozzaadjuk a hal-fileket.
Amikor a hal puhulni kezd (1 perc) fakanallal nagyobb darabokra nyomkodjuk,
es durva reszelon belereszeljuk a megtisztitott cukkiniket.


Felontjuk a feherborral, megsozzuk es nehany perc alatt keszre fozzuk.


A gnocchit  forro sos vizben kifozzuk (csak addig fozzuk, amig feljonnek a viz
felszinere), leszurjuk, es a serpenyobe ontjuk.
Atforgatjuk a halas-cukkinis raguval, es melegen talaljuk.




(Megjegyzes: aki szereti, cukkini pesztot is adhat hozza)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése