2014. szeptember 12., péntek

FÜGÉS TIRAMISU

/TIRAMISU AI FICHI/

Azt hinne az ember lanya, hogy egy mez-edes tiramisu a vegeredmeny - de nem.....
csak ovatosan kell banni az edesitessel.... harmonikus, finom a vegeredmeny,
sok dicseretet kaptam erte..... bar, mar csak jovore lesz nalunk ujra, mert a fuge
szezon veget kaptam el..... :(


Hozzavalok:

kb 20-25 db friss fuge
3 tojas
8 dkg cukor
25 dkg mascarpone
20 dkg babapiskota (savoiardi)


A fugeket meghamozzuk, vekonyan, ovatosan lehuzzuk a hejat.

A felet egy labasba tesszuk, csipet cukrot, es keves vizet adunk hozza, es
kb 4-5 percig fozzuk. Ekkor botmixerrel puresitjuk. Ne legyen se tul suru,
se tul hig. A tobbi fuget szeletekre vagjuk.

A tojasok sargajat a 8 dkg cukorral addig verjuk, amig kremes es vilagos lesz.
Ekkor hozzaadjuk a mascarpone sajtot, es a vegen a csipet soval kemenyre
vert tojasfeherjet.


Egy uvegtalat elokeszitunk.
A babapiskotakat hirtelen mindket oldalukon megmartjuk a fuge szoszba,
majd az uvegtal aljara sort rakunk.


Kenunk ra egy reteg kremet, es rakunk ra a szeletelt fugebol.
Ezt a muveletet addig folytatjuk, amig tart a hozzavalokbol.


A tetejere krem es fuge keruljon, ha maradt ki a szoszbol, csepegtetunk
a tetejere.
Foliaval letakarjuk, es 1 ejszakara a hutobe tesszuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése